Home  //  Onderwerpen Whiplash en belangrijke raakvlakken

Zorgwijzer gedragsveranderingen

Zorgwijzer gedragsveranderingen

Als er door een hersenaandoening schade ontstaat in de hersenen, kunnen er veranderingen optreden in het gedrag. De balans in iemands persoonlijke kenmerken kan verschuiven. Partners van mensen met een hersenaandoening geven vaak aan dat deze gedragsveranderingen op den duur het moeilijkste zijn om mee om te gaan. In deze Zorgwijzer worden de meest voorkomende gedragsveranderingen en hun gevolgen worden besproken en toegelicht aan de hand van sprekende en herkenbare voorbeelden. Het is in eerste plaats bestemd voor partners, familieleden en vrienden, maar het helpt hopelijk ook de getroffene van een hersenaandoening zelf verder.

68 pagina's.

Link

https://www.hersenstichting.nl/webwinkel/producten/zorgwijzer-gedragsveranderingen

Whiplash en chronische pijn

Whiplash en chronische pijn

Meedoen aan een enquête over chronische pijn? Graag! Het Samenwerkingsverband Pijnpatiënten naar één stem heeft meegewerkt aan een korte vragenlijst over chronische pijn: CHANGE PAIN.

Lees meer: Whiplash en chronische pijn

Whiplash en dan zorg mijden

Whiplash en dan zorg mijden!?


Bij klachten na een whiplash is directe zorg en zeker bij een breed klachtenpatroon, multidisciplinaire zorg, een must. Anders kan onherstelbare schade aan de gezondheid ontstaan. Uit een rapport van de NPCF blijkt dat mensen zorg mijden. Als één van de belangrijkste redenen worden de eigen onkosten genoemd. Het rapport is zorgelijk en Whiplash de Baas deelt die zorgen met de NPCF.

Lees artikel en rapport:
http://www.npcf.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=5381:patienten-mijden-zorg-meestal-vanwege-de-kosten&catid=10:persberichten&Itemid=26