Home  //  Onderwerpen Whiplash en re-integreren

Whiplash en dan ziek gehouden door werkgever!?

Whiplash en dan ziek gehouden door werkgever!?

FNV Bondgenoten is 4 weken geleden gestart met een online meldpunt om de ervaringen van werknemers met arbodiensten en/of verzuimbedrijven te verzamelen. Inmiddels zijn er al ruim 3.000 meldingen binnengekomen. Hieruit blijkt dat het niet alleen gaat om slechte verzuimbegeleiding. Werknemers die weer voor 100 procent aan het werk zijn, worden door hun werkgevers niet volledig beter gemeld met als doel hen na 2 jaar te kunnen ontslaan.

Lees meer: Whiplash en dan ziek gehouden door werkgever!?

Whiplash, beperkingen in werk en dan solliciteren

Whiplash, beperkingen in werk en dan solliciteren

 

Whiplash kan leiden tot beperkingen en daardoor tot verlies van huidig werk. Dan kan er wel wel perspectief zijn voor ander werk of nog restcapaciteit voor deeltijdwerk. Wat betekent dat bij solliciteren? Wat breng je wel in en wat niet?

Lees meer: Whiplash, beperkingen in werk en dan solliciteren

Whiplash, scholing, werk en handicap: Het ReacollegeNederland

Whiplash, scholing, werk en handicap: Het ReacollegeNederland

Whiplash/hersenkneuzing en een daaruit voortvloeiend klachtenpatroon zet de wereld voor kinderen/jongeren op z’n kop. Bij kinderen en jongeren die nog leren en werken aan hun toekomst komt soms het leven stil te staan. Leren gaat niet door pijn en cognitieve klachten. Concentreren in een klas en functioneren in een grote scholengemeenschap wordt moeilijk.

Lees meer: Whiplash, scholing, werk en handicap: Het ReacollegeNederland