Home  //  Onderwerpen Whiplash klachtenpatroon

Whiplash de Baas adviesraad en bestuur

Whiplash de baas adviesraad en bestuur


Stichting Whiplash de Baas heeft een adviesraad om kennis uit te wisselen en te verzamelen, om bij verwijzing de kwaliteit te bieden die de whiplashpatient nodig heeft, juiste voorlichting te kunnen geven en multidisciplinair denken te bevorderen. Verder een klein bestuur voor korte lijnen. Het gaat om de behandeling/begeleiding van de whiplashpatient. De adviesraad is een belangrijke spil voor de stichting en dus voor u. Bij deze complexe aandoening is over eigen 'vakgebied' heen kijken en multidisciplinair denken essentieel. Dit bevordert de adviesraad door haar samenstelling.

Lees meer: Whiplash de Baas adviesraad en bestuur

Whiplash: Oorzaak-diagnose. Whiplash, wat is dat?

Whiplash wat is dat/diagnose whiplash

Bij whiplash spreken we van een zweepslag van de nek(denk aan een koetsier) of wel nekverstuiking door overstrekking van het hals- wervelgebied. Voor de lezer: het woord whiplash is geen diagnose, maar een beschrijving van het (ongevals)mechanisme, namelijk de acceleratie-deceleratie die plaatsvindt (meestal na een achterop aanrijding). Hierdoor kunnen beschadigingen optreden in de weke delen, spieren, banden en gewrichten van de nekstreek.

Lees meer: Whiplash: Oorzaak-diagnose. Whiplash, wat is dat?

Whiplash en wat te doen bij eerste opvang

Wat te doen bij eerste opvang na een whiplash

 

Eerste acties:

Een ongeval is ingrijpend. Auto-ongeval, thuis-ongeval, bedrijfsongeval of sportongeval. Bij veel ernstige ongevallen is direct een arts in beeld. Bij fracturen is er een arts in beeld. Het kan ook zijn dat er bij het ongeval geen arts komt. Als u een ongeval meemaakt en u ervaart klachten is het van belang dat u zo spoedig mogelijk een arts raadpleegt. Van belang is het dat de arts uw klachten in beeld brengt.

Lees meer: Whiplash en wat te doen bij eerste opvang